2010-03-27

rendőrkarnevál

A hanoi Thong Nhat parkban megrendezett zenés-táncos-harcos rendőrségi erő- és technikademonstrációra nagyjából 500 néző volt kíváncsi. Az ország fegyveres erejének méretét jól illusztrálja, hogy a színpadon is legalább ennyien tűntek fel az egyórás program alatt.



A műsor különféle harcművészeti bemutatók sorából állt, felváltva hagyományos és modern zenei aláfestéssel, köztük élőben előadott kórusművekkel, néptánccal, tűzkarikán átugró kutyákkal és hasonló attrakciókkal.





Minden előadó széles mosollyal végezte dolgát, csak a VIP tribünön feszítő tisztek unták kicsit magukat. Ha tehették volna, inkább máshol töltik az estét, ahogy azt a lekapcsolt közvilágítás ellenére is észrevehetően távolmaradó tömegek tették.



Azt azért sikerként könyvelem el, hogy a kórista rendőrlányok és valószínűleg az összes többi közreműködő pusztán hazafias kötelességből, ingyen működtek közre, és az idevezényelt kiskatonák sem kértek extra eltávozást az alakításukért.



Az eseményen jelen volt két külföldi tudósító is, ám egyikőjük pusztán egy mobiltelefonnal felvértezve érkezett, a másik pedig szemmel láthatólag nem ide készült, mert folyton valami bárt és vietnámi csajokat emlegetett. A turizmus fellendítése végett, ez utóbbi megjegyzést a vietnámi országimázs-iroda szíves figyelmébe ajánlom!

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése